TÉMÁK, Kategóriák

Útmutató koszorúér-betegségek orvosmentes terápiájához

611
HOZZÁSZÓLÁS:

A szív biológia értelemben, vért pumpáló izom, melynek végső feladata, az oxigén és a tápanyag a többi szervhez való eljuttatása. A többi izomhoz hasonlatosan, a szívnek is oxigénre van szüksége a megfelelő működéshez. szivritmus-meres-szivritmuszavar

A vérkeringés a szívizomzatot teljesen körbehálózó két erős koszorúér segítségével történik, így amennyiben a folyamat során valami elromlik, a koszorúerekkel valami gond van, úgy az ember élete forog kockán. Az erőteljes, szabályos szívverést, dobogást, a két koszorúér biztosítja. Lényegében a koszorúerek látják el vérrel a szívet.

Európában és az Egyesült Államokban a legnagyobb gondot, a koszorúerek zsírlerakódás okozta megkeménykedése jelenti. A szívbetegségek között is ez a leggyakoribb. Az orvosi szakkifejezéssel atheromának is nevezett lerakódás, szövettörmelékből, fehérjéből és koleszterinből áll. A lerakódás jelenléte, fokozatosan szűkít az artériák keresztmetszetén, így akadályozza a szívnek az oxigénellátását. Az erek rugalmassága is csökken, így magas vérnyomás alakul ki. A szűkületekben végül vérrögök keletkeznek, melyek ha elzárják a vér útját, végzetesek lehetnek.

Az Angina Pectoris

Az erős mellkasi fájdalmak, koszorúér betegségre utalnak, tudományosan Angina Pectorisra. A fájdalmak akkor jönnek elő, ha az artéria a sok lerakódás következtében, már nehezen tudja ellátni a szívet vérrel. A betegek többségénél a fájdalmak akkor jönnek elő, amikor valamilyen hatás következtében, felgyorsul a szívverése, ezzel a szív oxigénszükséglete megnő.

A fizikai megerőltetés vagy egyszerű lépcsőzés is előidézheti. A tünet a mellkason nyomó, szorító érzéssel indul, mely átterjedhet a nyak vagy a bal kar területeire egyaránt. Az érzés pár perces pihenés után megszűnik. Ha pihenés közben is folyamatosan érezzük a hatást, úgy minden bizonnyal előrehaladott elzáródásról van szó.

A betegség kezelésében a korábbi életmódon való változtatás és a táplálkozás kulcsszerepet játszanak. Veszélyes esetekben gyógyszeres kezelés szükséges, így akár csak kis mértékben is érezzük a tüneteket, forduljunk azonnal orvoshoz.

Gyöngyvirág

Ligetekben, erdőkben, fasorokban élő növény. A gyöngyvirág leveles szárából készítettek gyógytinktúrát, koszorúért-szűkületre jó gyógymód. Körülbelül egy egész összevagdalt, gyöngyvirág gyökér nélküli részeit beleáztattak 6-7 napig 1-2 dl-nyi sósborszeszben, majd ezután napi 3-4 alkalommal ittak belőle 5-6 cseppet teában, heteken át. A gyöngyvirág a szélütést, szívidegességet, az érelmeszesedést, az epilepsziát is gyógyítja. A növény hatóanyagai: szívre ható glikozida, gyanta, szaponinok, illóolaj, aszparagin, kelidonsav.

Galagonya

A galagonya a vérkeringést gyógyító növények között a leghatásosabbak közzé tartozik. Annál is inkább, mert levele, virága és termése is felhasználható. Külön-külön is főzhetünk belőle teát, de keverve, levél meg virág együtt hatásosabb. A galagonyából, 1 liter vízben 4-5 csipetnyit felfőzünk és naponta legalább 3-4 alkalommal egy teásbögrényit fogyasszunk belőle. A terméséből, a teljesen megérett piros bogyókból viszont 10-15 szemet használjuk fel 1 liter vízben.

A galagonyában lévő hatóanyagok, az erek tágításával csökkentik a magas vérnyomást, a koszorúér-szűkületet. A galagonya hatóanyagai: kratéguszszaponin, kratéguszlakton, kolin, szitoszterin, adenozin, acetilkolin, guanin, hiperozid flavon, kvercetin, amin, vitexinramnozid, glikozida.

Koszorúér gondok esetén tilos:

Zsíros ételek fogyasztása, dohányzás és alkoholfogyasztás.

611
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]