TÉMÁK, Kategóriák

Gyümölcskúrák alkalmazása a szív, vese és érrendszer megbetegedéseinél

617
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha valakinél szívbillentyű bántalom áll fenn, vagy szívizma kimerült, gyakran keletkezik az a helyzet, hogy szívgyengeség lép fel, ami tüdővizenyő, máj-, vesepangás és a has és a végtagok duzzadásával járhat. vitaminok-gyumolcsok

A pangás azt jelenti, hogy a szervek visszeres vérrel telítődnek és vízzel itatódnak át

Ezáltal számos vegyi átalakulási folyamat lesz megzavarva a szervezetben. A véráram minden egyes szervben meglassul, így az anyagcsere-termékek, mint szénsav, tejsav és húgysav a szervezet szöveteiből csak csekély mértékben távoznak és jelenlétük gátolja a normális anyagcsere forgalmat – Így fokozatos zavar áll be a sejtek működésében.

A veseszövet átengedi a fehérjét, ami megjelenik a vizeletben. A vér alkáli tartalmát a feles szénsav megköti, ez izgatóan hat a légzési központra, ami légszomjat, azaz nehézlégzést vált ki.

A pangás által a szénsavval telített erek kitágulnak, ez okozza a nyálkahártyák lilásvörös elszíneződését például az ajkakon. A vese nem bírja a konyhasót kiválasztani, ez a szövetekben felraktározódik, így a szövetek nagy mennyiségű vizet képesek visszatartani. Mindebből azt láthatjuk, hogy nemcsak a szív beteg, de a szívbetegség egyúttal egy súlyos anyagcsere megbetegedés is lehet, amelyben a szervezet szinte minden egyes szövete és sejtje megbetegedett.

Ha az orvos ezen betegséget meg akarja gyógyítani (…)

(…) Nem elegendő a szív erejét szívgyógyszerekkel növelni, hanem jelentősen elősegíti az orvos a baj visszafejlődését, ha megfelelő diétás eljárásokkal a megzavart anyagcserét is szabályozza.

A gyümölcsnapok bevezetése néha képes a szervezetben felszaporodott vizet teljesen levezetni, anélkül, hogy bármilyen gyógyszert kelljen igénybe venni.

A gyümölcsnap a legideálisabb sószegény koszt. Természetesen a szívbetegségek súlyos eseteiben ilyen gyümölcsnapok javallatát csakis a kezelőorvos határozhatja meg.

Amennyiben kizárólagos gyümölcs-nedvnapot adunk, gondoskodnunk kell a beteg székletéről is, mivel a kipréselt gyümölcsnedv nem tartalmazza a gyümölcsök magvait és vázát, ami salaktartalmánál fogva a belek falazatát összehúzódásokra ingerli, így serkentőleg hat a székletkiválasztásra.

A vesebetegeknél:

A valamikor oly közkedvelt tejkúrát ma már éppúgy elhagytuk, mint a heveny vesegyulladásnál elrendelt többnapos koplalókúrákat is.
Hosszabb ideig tartó koplalásnál, eltekintve attól, hogy sok legyengült szervezet erre nem is képes, emelkedik a vér húgysavtartalma. Habár a koplalás tehermentesíti a szervezetet oly értelemben, hogy ezen napok alatt ártalmas és mérges anyagok a bevitt táplálékból nem keletkezhetnek, a vér összetételének állandósulása céljából szükséges, hogy a szervezet állandóan vizet adjon le folyadékbevitel mellett.

A teljes folyadékelvonás a valóságban a szervezet megterhelését jelenti. Amíg a tejkúra, avagy a hústalan és főzelékes, avagy nyerskoszt-étrend kísérő melléktüneteket válthat ki, de üdítően sem hat, a gyümölcsnedvek használata jelentheti minden szempont legtökéletesebb egyesítését a heveny vesegyulladásban szenvedő beteg érdekében, mert ez elégíti ki a legjobban a szervezet szükségletét úgy objektív módon orvosi szempontból, mint szubjektív módon, a beteg közérzetének szemszögéből tekintve.

Hasznos lehet a szív- és érrendszer egyes megbetegedéseinél

Az előbbihez hasonló a helyzet magas vérnyomásnál, ahol a vérerek átmérője beszűkült, a szívnek tehát fokozottabb munkát kell kifejteni, hogy a szükséges vért a vérerekbe bepumpálja. A szív és a szervezet nagyobb erőkifejtése emeli az össz-anyagcserét is: Hasznos lesz tehát az össz-anyagcserére, ha a kalóriabevitel megszorításával tehermentesítjük.

Egy konyhasószegény táplálkozás megkönnyíti a szív munkáját, a vesemunkát úgyszintén, ilyképpen egészen természetesen a magas vérnyomásnál megterhelt véredényeket is.

A sószegény gyümölcsdiéta ezen felül a vér össz-menyiségét is jelentékenyen lecsökkenti, azaz egy vértelen vérlebocsátás is történik, ami nagy tehermentesítést jelent és a vérnyomást normális szintre szállítja le. Ott, ahol az általános testi legyengültség a kalóriaszegény gyümölcsnapok keresztülvitelét meggátolja, mandula, dió, füge és datolya hozzáadásával emeljük a kalóriaszámot.

617
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]