TÉMÁK, Kategóriák

Gyógyszermentes tippek a vérképzés és vérkeringés serkentéséhez

772
HOZZÁSZÓLÁS:

A vérszegénység nem azt takarja, hogy kevés a vérünk, hanem az vér oxigénellátó fehérje-molekulájának, a hemoglobinnak, illetve a vörösvérsejtek számának az alacsony mennyiségét jelenti. A vérszegény beteg szövetei nem jutnak elegendő oxigénhez, melynek tünetei az elején a fáradtság és a gyengeség, majd a letargia, a sápadtság, a légszomj, a szédülés, a lábdagadás és a szívdobogásérzés. fokhagyma-rakas

Vérszegénység esetén különösen jelentős szerepe lehet a vérképzés, illetve a vérkeringés serkentésének. Mindez természetes úton-módon is kivitelezhető lenne!

Fokhagyma

10 OOO évvel ezelőtt lakott barlangokban is találtak fokhagyma-maradványokat, de az első javallatot az i. e. 3000 körül vésték a sumer ékírásos agyagtáblákba. Az egész ókori világ Spanyolországtól Kínáig kedvelte, de nem volt olyan nép, amely az ókori egyiptomiaknál jobban szerette volna a fokhagymát. A fokhagyma fogyasztása miatt, az egyiptomiakat „büdös embereknek” hívták. A Nílus mentén egyes források szerint “úgy esküdtek a fokhagymára, mint ahogyan a kereszténység, a Bibliára!”.

Érelmeszesedésre, a legjobb értágítók egyike a fokhagyma. Szeszben, pálinkában áztatva a leghatásosabb. 1 dl szeszben 3-4 felaprózott, összetört cikket áztatunk 3 napig, majd naponta 2 alkalommal 3-3 cl-t iszunk a kivonatból, heteken át, másfél-két hónapig. Évente ezt a kúrát legalább háromszor megismételjük.

Galagonya

A galagonya a vérkeringést gyógyító növények között a leghatásosabbak közzé tartozik. Annál is inkább, mert levele, virága és termése is felhasználható. Külön-külön is főzhetünk belőle teát, de keverve, levél meg virág együtt hatásosabb. A galagonyából, 1 liter vízben 4-5 csipetnyit felfőzünk és naponta legalább 3-4 alkalommal egy teásbögrényit fogyasszunk belőle.

A terméséből, a teljesen megérett piros bogyókból viszont 10-15 szemet használjuk fe 1 liter vízben. A galagonyában lévő hatóanyagok, az erek tágításával csökkentik a magas vérnyomást, a koszorúér-szűkületet. Hatóanyagai: kratéguszlakton, guanin, hiperozid flavon, kvercetin, amin, vitexinramnozid, adenozin, szitoszterin, kratéguszszaponin, kolin, acetilkolin és glikozida.

Meténg

A kiskertekben, főleg temetőkben megtalálható gyógynövény. Agyérszűkület ellen egyik legkiválóbb növényünk a meténg!

Csökkenti a magas vérnyomást és nyugtató hatása is van. A növény megszárított leveles hajtásaiból 1 liter vízben 4-5 csipetnyit felfőzünk és napjában 3-4 alkalommal igyunk belőle egy teásbögrényivel. A meténg hatóanyai: robinozid, alkaloidák, izovinkamin, pektin, keserűanyag, cseranyag és karotin.

Szarkaláb

Virágának teája értágító hatású. A megszárított szarkalábból, 1 liter vízben 5-6 csipetnyit főzünk fel és napi 3-4 alkalommal egy teásbögrényit fogyasszunk. Enyhe hashajtó hatása is van. A szarkaláb hatóanyagai: nyálka, színanyag és glikozidok.

Torma

A torma vérkeringést serkentő hatású növény. Étvágy- és gyomorjavító, emellett fűszerként is használjuk. Gyökerét, megreszelve, kevés ecettel és cukorral együk meg, főtt hússal is kiváló. Napi 1-2 alkalommal, egy-egy evőkanálnyi torma, folyamatosan használva, javítja a vérkeringést, vérképzést. Hatóanyaga a szinigrin glikozid.

Cékla

A cékla tele van vassal, mangánnal, rézzel melyek leginkább felelősek a vérképzésért.

Vérképzés, vérkeringés javítás esetén nem ajánlott a tea, búzakorpa, és barna rizs fogyasztása!

772
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]